Molenpuzzeltocht

 

 

 

 

De vrijwillig molenaars.

 

Molenpuzzeltocht

 

Op zaterdag 9 november organiseerde de Oranje Vereniging uit Holwerd een zgnMOLENPUZZELTOCHT.  Dit hield in, dat men in 7 groepen van 4 personen aan de hand van een routebeschrijving een bezoek bracht aan 7 molens in de wijde omgeving van Holwerd. Zo ook aan de koren- en pelmolen De Hond te Paesens. De tocht vond plaats tussen 13.00 en 16.30 uur.

In elke molen moesten enkele vragen worden beantwoord die natuurlijk direct te maken hadden met de molen ter plekke. Daarnaast bleef er nog voldoende tijd over om een rondje door de molen te maken o.l.v. de vrijwillige molenaars.

De vrijwillige molenaars van De Hond te Paesens, Frits Bloem en Goffe Westra, hebben van harte meegewerkt aan deze MOLENPUZZELTOCHT. Eén van de deelnemers verwoordde het als volgt: “Eerst dacht ik: een molenpuzzeltocht, wat is dat nou? Maar ik kom nu tot de ontdekking, dat ik altijd argeloos aan al die mooie molens voorbij  reed. Er gaat een wereld voor mij open en ik vind het prachtig”.

Dat is nou net waar een vrijwillig molenaar het voor doet: anderen een stukje liefde bijbrengen voor en laten genieten van dit prachtig stuk Cultureel Erfgoed.

Samenvattend: een prima initiatief en een fijne middag. Weer en wind werkten het grootste deel van de middag fantastisch mee, zodat er ook gemalen kon worden.

Allen uit Holwerd: hartelijk bedankt voor jullie bezoek aan De Hond en misschien nog eens tot ziens!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb